Αποτελεσματική Αντιπολίτευση και οι Υποψήφιοι για την Προεδρία του ΠΑΣΟΚ
Πολιτική

Αποτελεσματική Αντιπολίτευση και οι Υποψήφιοι για την Προεδρία του ΠΑΣΟΚ




Ο Μιχάλης Κατρίνης, υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, αναφέρθηκε στην εσωκομματική διαδικασία εκλογής νέου προέδρου, δηλώνοντας την ανάγκη να αναγνωρίσουμε ποιοι μπορούν να προσφέρουν αποτελεσματική αντιπολίτευση. «Είναι απαραίτητο να σκεφτούμε ποιοι έχουν δώσει τις εξετάσεις τους τόσο στη Βουλή όσο και εκτός αυτής και ποιοι έχουν συμμετάσχει ενεργά στις μάχες που κρίθηκαν κρίσιμες», τόνισε.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στην ΕΡΤ, ο Κατρίνης σημείωσε ότι με την παρούσα κατάσταση του ΠΑΣΟΚ στο 13%, η ανάκαμψη στο 33% απαιτεί σκληρή δουλειά και στρατηγικό σχέδιο. Σημείωσε ότι είναι αναγκαίο να κατανοήσουμε ποιοι είχαν έμπρακτη συμμετοχή στην πολιτική, προσθέτοντας ότι αν δεν υπήρξε τέτοια συμμετοχή στη διάρκεια της διακυβέρνησης Μητσοτάκη, δεν μπορεί να αναμένεται η ανάσταση του κόμματος.

Όσον αφορά τις δυνατότητες συνεργασίας, ο Κατρίνης δήλωσε κατηγορηματικά ότι το ΠΑΣΟΚ, όπως το εκπροσωπεί, δεν μπορεί να συνεργαστεί με τη Νέα Δημοκρατία. «Η Νέα Δημοκρατία έχει εγκαταλείψει τη δημόσια υγεία και έχει αμελήσει εθνικά θέματα», ανέφερε, προσθέτοντας ότι οι αγρότες και οι επαγγελματίες βρίσκονται σε δύσκολη θέση.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν και τα καθήκοντα των υποψηφίων, καθώς το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αποδείξει την αξία του στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας. Όλοι οι πολίτες θα πρέπει να αισθάνονται ότι το ΠΑΣΟΚ είναι η δύναμη που θα καταφέρει να γίνει ξανά κυβέρνηση εμπιστοσύνης, με σταθερές θέσεις και ρεαλιστική πολιτική.

Πηγή: news.gr