Διάλογος Ελλάδας Τουρκίας και Πολιτικές Αποφάσεις της Κυβέρνησης Μητσοτάκη
Πολιτική

Διάλογος Ελλάδας Τουρκίας και Πολιτικές Αποφάσεις της Κυβέρνησης Μητσοτάκη




Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης αναφέρθηκε στους “κόκκινους” δανειολήπτες, σημειώνοντας ότι το ποσοστό τους είχε φτάσει το 40% το 2019 και τώρα είναι μόλις 7,5%. Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει προχωρήσει σε νομοθετικές ρυθμίσεις προκειμένου να υποχρεώσει τους παρόχους να αποδέχονται τις αποφάσεις του εξωδικαστικού μηχανισμού. Ο κ. Μαρινάκης πρόσθεσε ότι μέχρι τον Αύγουστο του 2024 έχουν καταγραφεί 22.200 επιτυχείς ρυθμίσεις για οφειλές ύψους 7,52 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 50,36% σε σύγκριση με τον προηγούμενο Αύγουστο.

Σχετικά με τη διαγραφή του Μάριου Σαλμά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι αυτή συνδέεται με επανειλημμένες κατηγορίες και συκοφαντίες σε μη αρμόδια όργανα, καθώς και σε τηλεοπτικές εμφανίσεις που δεν σχετίζονται με τη Δικαιοσύνη. Αξιολόγησε ότι η ΝΔ σέβεται τον κοινοβουλευτισμό και τους θεσμούς, τονίζοντας ότι η αναφορά σε κατηγορίες είναι ανεύθυνη και τόνισε τη σημασία της ενημέρωσης και των απαντήσεων από τους υπουργούς.

Σχολιάζοντας τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Μαρινάκης δήλωσε ότι ο στόχος είναι να διατηρηθούν τα κεκτημένα από την τρέχουσα φάση του διαλόγου. Αναφέρθηκε στον εκμηδενισμό των παραβιάσεων, τη συνεργασία στο μεταναστευτικό και την προσέλκυση νόμιμων τουριστών, τονίζοντας ότι η χώρα δεν θα συζητήσει ζητήματα κυριαρχίας και ότι ο διάλογος δεν σημαίνει συμφωνία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση μπορεί να κριθεί βάσει των αποτελεσμάτων των πολιτικών που έχει εξαγγείλει. Σημείωσε επιπλέον ότι το πρόγραμμα με το οποίο επανεξελέγη η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ένα “ιερό συμβόλαιο”.

Ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε επίσης στα κοινοβουλευτικά μέσα που έχει χρησιμοποιήσει η ΝΔ, σημειώνοντας ότι από την αρχή της θητείας της έχει ασκήσει 9.200 κοινοβουλευτικές ενέργειες, εκ των οποίων οι 6.000 είναι ερωτήσεις βουλευτών. Τόνισε τη σημασία αυτής της καθημερινής πρακτικής για μια σοβαρή κυβέρνηση.

Ειδικότερα για το μέλλον, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι υπάρχει ένα ποσοστό ψηφοφόρων της ΝΔ που περιμένει να δει τις πολιτικές της κυβέρνησης να υλοποιούνται. Εξέφρασε την πίστη ότι όλα αυτά θα κριθούν στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Πηγή: news.gr