Διαμάχες και Κόντρες στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Στέφανο Κασσελάκη
Πολιτική

Διαμάχες και Κόντρες στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Στέφανο Κασσελάκη




Ανάμεσα σε έντονες αντιπαραθέσεις, ο Παύλος Πολάκης, υποψήφιος για την προεδρία, διαφοροποιήθηκε από τις δύο πλευρές της διαμάχης. Άσκησε κριτική για τον χειρισμό του Στέφανου Κασσελάκη από την πλειοψηφία, ενώ επιτέθηκε και στον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντάς τον «νάρκισσο». Απευθυνόμενος στα στελέχη της πλειοψηφίας, τόνισε: «Την έχετε κάνει την βλακεία σας και τον έχετε κάνει πληγωμένο πρίγκιπα εσείς οι 87, οι 100». Υποστήριξε επίσης ότι «αν έρθει κανονικός κόσμος να ψηφίσει, “αυτό το πράγμα” πρόεδρος δεν βγαίνει».

Η συζήτηση στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ εστιάστηκε στον τρόπο αντίδρασης απέναντι στις ενέργειες του Κασσελάκη. Η Θεοδώρα Τζάκρη, υποστηρίκτρια του Κασσελάκη, εκφράστηκε κατά της πλειοψηφίας, λέγοντας: «Είναι απαράδεκτο να συνεδριάζει η ΠΓ κάθε εβδομάδα για να καταγγείλει τον Στέφανο Κασσελάκη ενώ βρισκόμαστε εν τω μέσω του προσυνεδριακού διαλόγου». Αναρωτήθηκε επίσης για τις διαδικασίες που σχετίζονται με το συνέδριο.

Η Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε ότι ο Κασσελάκης έχει σχέδιο που προχωρά σε δεξιά στροφή, επισημαίνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ πρέπει να αμυνθεί. Τόνισε ότι υπάρχει κίνδυνος διάσπασης και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αποδεχθεί τις κανόνες της Δημοκρατίας όπως διατυπώνονται σήμερα. Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος καταφέρθηκε κατά των προπηλακισμών υποστηρικτών του Κασσελάκη, αναφέροντας την ανάγκη προστασίας της δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος.

Ο Πάνος Ρήγας επεσήμανε ότι το συνέδριο μπορεί να αποφασίσει για τα πάντα και ότι η διαδικασία είναι ανοιχτή σε όλες τις υποψηφιότητες. Ο Γιάννης Ραγκούσης τόνισε την σκόπιμη προσπάθεια του Κασσελάκη να απαξιώσει τον ΣΥΡΙΖΑ για να δημιουργήσει το δικό του κόμμα.

Η ένταση μεταξύ των μελών της Πολιτικής Γραμματείας αντανακλά τις εσωτερικές διαμάχες και τις στρατηγικές κινήσεις που ενδέχεται να οδηγήσουν σε σημαντικές εξελίξεις για τον ΣΥΡΙΖΑ. Πηγή: news.gr