Δημόσια Συζήτηση για τον Μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ και την Πολιτική Κατεύθυνση του Κόμματος
Πολιτική

Δημόσια Συζήτηση για τον Μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ και την Πολιτική Κατεύθυνση του Κόμματος




«Έχουμε ξεκινήσει μια προσπάθεια μετασχηματισμού του κόμματος από το 2022» δήλωσε ο Νίκος Παππάς, επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Συνδέσεις» του ΕΡΤNews το πρωί της Παρασκευής 27/9. Σημείωσε πως οι υποψήφιοι πρόεδροι θα πρέπει να εξηγήσουν πώς σκοπεύουν να εφαρμόσουν τις συλλογικές αποφάσεις του κόμματος, και να επαναφέρουν στη συζήτηση τις πολιτικές θέσεις που έχουν κρατήσει το ΣΥΡΙΖΑ σε θέση πρωταγωνιστή για χρόνια.

Αναφέροντας τη διαδικασία εκλογής, τόνισε ότι η βάση θα ψηφίζει για τον Πρόεδρο και την Κεντρική Επιτροπή, ενώ εκκρεμεί η απόφαση σχετικά με τις προκριματικές εκλογές για τους βουλευτές. «Υπάρχουν κομβικά πολιτικά ζητήματα τα οποία πρέπει να απαντήσουν όλοι οι υποψήφιοι», πρόσθεσε, ενθαρρύνοντας τη δημόσια συζήτηση γύρω από αυτά.

«Δεν θα εκδηλωθώ δημόσια υπέρ κάποιου υποψηφίου», είπε καταλήγοντας, και δήλωσε ότι θα υπηρετήσει τον θεσμικό του ρόλο με απόλυτη προσήλωση. Επίσης, αναγνώρισε το δομικό πρόβλημα που υπάρχει στο κόμμα, σημειώνοντας ότι η βάση είναι διχοτομημένη, κάτι που χρειάζεται δημοκρατική προσέγγιση για να επιλυθεί.

Η φιλοδοξία του ΣΥΡΙΖΑ, όπως επεσήμανε, είναι να ηγηθεί μιας μεγάλης εκλογικής προοδευτικής συμμαχίας με την αυτονομία των κομμάτων που θα συμμετάσχουν. «Αυτό συνοδεύεται από τη δέσμευση να διατηρηθούν οι δομές και η ιστορική διαδρομή τους», υπογράμμισε, επισημαίνοντας τη σημασία της πολιτικής συνοχής ενόψει των εκλογών.

Πηγή: news.gr