Δημοσκόπηση καταγράφει την κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας και την ανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ
Πολιτική

Δημοσκόπηση καταγράφει την κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας και την ανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ




Η Νέα Δημοκρατία παραμένει κυρίαρχη στην προτίμηση του εκλογικού σώματος, δείχνοντας μια διαφοροποίηση από τους υπόλοιπους πολιτικούς ανταγωνιστές της. Παρά την ελαφρά πτώση της, διαγράφει ποσοστά πάνω από 25%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, οι προτιμήσεις των πολιτών αναλύονται ως εξής:
– Νέα Δημοκρατία: 25%
– ΠΑΣΟΚ: 15,3%
– Ελλ. Λύση: 9,3%
– ΚΚΕ: 8,6%
– ΣΥΡΙΖΑ: 6,5%
– Φωνή Λογικής: 4,1%
– ΝΙΚΗ: 3,9%
– Πλεύση Ελευθερίας: 3,3%
– ΜέΡΑ 25: 2,8%
– Νέα Αριστερά: 1,9%

Το ΠΑΣΟΚ, μετά την επανεκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην προεδρία, παρουσιάζεται πιο δυνατό. Στην ερώτηση για το αν το ΠΑΣΟΚ μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική μορφή διακυβέρνησης, συγκέντρωσε ποσοστό 21%, με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ να ισοψηφούν στο 5%. Ο κόσμος εκφράζει επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι αποδυναμωμένο μετά τις εκλογές, καθώς το 25% πιστεύει ότι είναι ενισχυμένο, ενώ το 58% θεωρεί ότι δεν έχει αλλάξει κάτι.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, οι ψηφοφόροι στηρίζουν σε μεγάλο βαθμό τον Στέφανο Κασσελάκη, με το 59% των μελών του κόμματος να διαφωνεί με τη διαγραφή του. Σε γενικές γραμμές, η κοινή γνώμη φαίνεται μοιρασμένη σχετικά με την απόφαση αυτή, καθώς το 44% διαφωνεί και το 41% συμφωνεί.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η εικόνα του Νίκου Ανδρουλάκη μετά την εκλογή του στην ηγεσία παρουσιάζει επίσης ποικιλία. Το 33% των πολιτών θεωρεί ότι η κατάσταση είναι το ίδιο κακή, ενώ το 17% την αξιολογεί ως καλύτερη. Το 25% τη βλέπει ως ίση.

Πηγή: news.gr