Δωρεάν Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη για Όλους: Ο Αγώνας για Δημόσια Υγεία
Πολιτική

Δωρεάν Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη για Όλους: Ο Αγώνας για Δημόσια Υγεία




«Είμαστε στο πλευρό των υγειονομικών των δημόσιων νοσοκομείων που σήμερα απεργούν. Απέναντι στην πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης βρίσκονται τα δίκαια αιτήματά τους, τα οποία αποτελούν και αιτήματα των ασθενών», δήλωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφερόμενος στην Πανυγειονομική Απεργία.

Επισήμανε ότι «αυτό που επείγει σήμερα είναι η άμεση υλοποίηση τους». Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι αναγκαίο να ενισχυθούν οι δημόσιες δομές υγείας με μόνιμο προσωπικό, να αυξηθούν οι μισθοί και να εξασφαλιστούν ανθρώπινα ωράρια εργασίας. Απαραίτητη είναι επίσης η ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, η διασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών νοσηλείας και η παροχή αποκλειστικά δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους.

Ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ ούτε θέλει ούτε μπορεί να δώσει λύσεις, φορτώνοντας νέα οικονομικά βάρη στους ασθενείς, ενώ μετατρέπει τα δημόσια νοσοκομεία σε επιχειρήσεις και ενισχύει τον ιδιωτικό τομέα υγείας». Κατέληξε λέγοντας πως η αντίσταση απέναντι σε όσους εκτιμούν την ανθρώπινη ζωή με βάση τους ισολογισμούς είναι αναγκαία, και τόνισε τη σημασία του αγώνα για την ανατροπή αυτής της κατάστασης.

Πηγή: news.gr