Δυναμικές Προοπτικές του ΠΑΣΟΚ στην Πολιτική Σκηνή
Πολιτική

Δυναμικές Προοπτικές του ΠΑΣΟΚ στην Πολιτική Σκηνή




«Τελικά, υπάρχει κάποιος για να κερδίσει τον Μητσοτάκη;» αναρωτήθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην Κρήτη. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Αριστερά και το Κέντρο έχουν πλέον μια πρωταγωνιστική επιλογή, καθώς ξεπέρασαν τα ψευτοδιλήμματα του δικομματισμού.

Ο κ. Ανδρουλάκης, με αφορμή τη συζήτηση για τις επόμενες εκλογές και την ενότητα της παράταξης, τόνισε ότι όλοι οι υποψήφιοι Πρόεδροι οφείλουν να συμμετάσχουν στις βουλευτικές εκλογές, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος. «Όποιος φιλοδοξεί να γίνει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, δεν μπορεί να μην φιλοδοξεί να γίνει βουλευτής του», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην Νέα Δημοκρατία, σημείωσε ότι η ήττες της προέρχονται από πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ, για παράδειγμα, καταγράφοντας γεγονότα όπως οι υποκλοπές και η πρόταση δυσπιστίας μετά την τραγωδία στα Τέμπη. «Όσες φορές έχει εκτεθεί η Νέα Δημοκρατία, είναι πάντα με δική μας πρωτοβουλία», πρόσθεσε.

Με προσωπικό τόνο, αναφέρθηκε στα χρόνια που υπηρέτησε την παράταξη, περιγράφοντας την εμπειρία του ως γραμματέας, ευρωβουλευτής και βουλευτής, υπογραμμίζοντας την τιμή που αισθάνεται για την υποστήριξη που έχει λάβει από την Κρήτη. «Δεν είμαστε κόμμα συμπλήρωμα. Είμαστε πια κόμμα που μπορεί να ενώσει το Κέντρο και την Αριστερά με προοδευτικό και πατριωτικό τρόπο», τόνισε.

Ο κ. Ανδρουλάκης καταφέρθηκε και στα ελληνοτουρκικά, επισημαίνοντας τις προκλήσεις που επηρεάζουν τη χώρα και την ανάγκη της υπευθυνότητας στις σχέσεις με την Τουρκία. Αναρωτήθηκε για την πορεία των διπλωματικών σχέσεων, σημειώνοντας τις τελευταίες δηλώσεις του Ερντογάν και τη γεωπολιτική κατάσταση που διαμορφώνεται στην περιοχή. «Πρέπει να έχουμε λόγο και να είμαστε σοβαροί απέναντι στην Τουρκία», κατέληξε.

Δεσμεύτηκε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ θα ακολουθήσει μια πορεία διεύρυνσης χωρίς συμβιβασμούς, προτάσσοντας τον δρόμο του ήθους και της συνέπειας.

Πηγή: news.gr