Γενέθλια της Νέας Δημοκρατίας και απουσία πρώην πρωθυπουργών από τον εορτασμό
Πολιτική

Γενέθλια της Νέας Δημοκρατίας και απουσία πρώην πρωθυπουργών από τον εορτασμό




Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε χθες ότι η ημέρα αυτή δεν ήταν τα γενέθλια του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά η επέτειος των 50 χρόνων της Νέας Δημοκρατίας. Ο ίδιος εξέφρασε την επιθυμία να είχε δει τους πρώην Πρωθυπουργούς Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά στους εορτασμούς. Αναγνώρισε, ωστόσο, ότι δεν προκύπτει πρόβλημα ενότητας στην παράταξη.

Η απουσία των δύο πρώην πρωθυπουργών από την επετειακή εκδήλωση προκάλεσε συζητήσεις, ειδικά μετά τις αιχμηρές παρατηρήσεις τους σε μια εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο τον Ιούνιο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιβεβαίωσε ότι είχε επικοινωνήσει προσωπικά με τους κ. Καραμανλή και Σαμαρά, όπως είχε αναφέρει και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Κατά την ομιλία του, ο Μητσοτάκης έκανε εκτενή αναφορά στον ιδρυτή της παράταξης, Κωνσταντίνο Καραμανλή, αναφερόμενος στον πραγματισμό και τον αντιλαϊκισμό του. Επίσης, σημείωσε ότι η διεύρυνση της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύει τη δύναμή της και την ικανότητά της να συμπεριλαμβάνει διαφορετικές φωνές, με την προϋπόθεση της ενότητας γύρω από τα κρίσιμα θέματα που αφορούν την πατρίδα.

Ο πρωθυπουργός απεύθυνε κάλεσμα στους υποστηρικτές του κόμματος να τιμήσουν όλους τους προέδρους της Νέας Δημοκρατίας, είτε είναι παρόντες είτε απόντες.

Πηγή: news.gr