Γερές Ρίζες και Νέες Προοπτικές για το ΠΑΣΟΚ
Πολιτική

Γερές Ρίζες και Νέες Προοπτικές για το ΠΑΣΟΚ




Ο Κώστας Σκανδαλίδης σχολίασε τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ το πρωί της Δευτέρας, 7/10, αναφερόμενος στην ανάγκη για ένα νέο ξεκίνημα από τον νέο αρχηγό. Υπογράμμισε ότι η εκστρατεία που προηγήθηκε ήταν σοβαρή, με κάθε υποψήφιο να προσφέρει κάτι σημαντικό. Ο Σκανδαλίδης εξέφρασε την άποψη ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης θα νιώσει δικαιολογημένα επιβεβαιωμένος στην προεδρία του, ενώ ο Χάρης Δούκας, παρά την πίεση που δέχτηκε, κατάφερε να προχωρήσει στον δεύτερο γύρο.

Αναφέρθηκε και στη σημαντικότητα της συμμετοχής 300.000 ανθρώπων στις εκλογές, επισημαίνοντας ότι αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί αδιάφορο, καθώς αποδεικνύει τις γερές ρίζες του ΠΑΣΟΚ στην κοινωνία. Ο Σκανδαλίδης στάθηκε και στον Παύλο Γερουλάνο, του οποίου η προεκλογική εκστρατεία ήταν αξιοσημείωτη, όπως και της Άννας Διαμαντοπούλου, που παρά την αποχή της από το πολιτικό προσκήνιο, κατέγραψε σημαντική υποστήριξη.

Στη συνέχεια, σχολιάζοντας την ποιότητα της αντιπαράθεσης που υπήρξε γύρω από τον δήμο Αθηναίων, υπογράμμισε την πίεση που δέχτηκε ο Δούκας από αντίπαλους και την κυβερνητική στήριξη απέναντι στην κριτική που του ασκήθηκε. Ο Σκανδαλίδης τόνισε ότι για την κυβέρνηση, ο Δούκας αποτελεί έναν άγνωστο παράγοντα που καταδεικνύει την ανάγκη για μια ισχυρή φωνή στην πολιτική σκηνή.

Ο πρώην υπουργός επεσήμανε την υποχρέωση του νέου αρχηγού να υιοθετήσει μια καινοτόμο πορεία για την παράταξη και να κινητοποιήσει τους 300.000 πολίτες που συμμετείχαν στις εκλογές, προκειμένου να μην επιστρέψουν ξανά στο περιθώριο. Τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ παραμένει ένα ισχυρό κόμμα στη συνείδηση του κόσμου, και ο νέος πρόεδρος θα πρέπει να το επιβεβαιώσει με πράξεις.

Τέλος, επεσήμανε την ανάγκη για ένα δυνατό πολιτικό κέντρο που θα συμπεριλάβει όλους όσους έχουν να προσφέρουν και θα στείλει το μήνυμα της αναγέννησης ενός συλλογικού ΠΑΣΟΚ. Δήλωσε ότι η παράταξη αυτή έχει τη μεγαλύτερη ενότητα και δυνατότητα και πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες για την αμφισβήτηση του υπάρχοντος συστήματος.

Πηγή: news.gr