Η Αυτόνομη Επιστροφή του ΠΑΣΟΚ στο Πολιτικό Σκηνικό
Πολιτική

Η Αυτόνομη Επιστροφή του ΠΑΣΟΚ στο Πολιτικό Σκηνικό




Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το κόμμα έχει επανέλθει ως αυτόνομος παίκτης στο πολιτικό σύστημα. Τόνισε ότι οι πολιτικοί αντίπαλοι και οι εγχώριες ελίτ δεν θα πρέπει να το αντιλαμβάνονται ως ένα συμπληρωματικό κόμμα. Χαρακτήρισε το μήνυμα που εστάλη μέσω των πρώτων εσωκομματικών εκλογών σαφές: οι αλλαγές είναι αναγκαίες και η κοινωνία θα κρίνει την υποψηφιότητά του την Κυριακή.

Με έμφαση στην ανάγκη για ενότητα, o κ. Ανδρουλάκης δήλωσε, «δεν υπάρχει 80%-20% ή 70%-30%. Υπάρχει 100% ενότητα», προσθέτοντας ότι όλοι οι υποψήφιοι θα έχουν ρόλο στο μέλλον του ΠΑΣΟΚ. Η επιτυχία του κόμματος σχετίζεται άμεσα με την κοινωνική αξιοπιστία, και ο πρόεδρος εξέφρασε την πεποίθηση ότι όσο πιο αξιόπιστοι είναι, τόσο πιο γρήγορα θα απομακρυνθεί η Νέα Δημοκρατία από την κυβερνητική εξουσία.

O κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι έχουν ήδη ξεκινήσει διαδικασίες διεύρυνσης και αναδιάταξης του κόμματος. Περιέγραψε τα βήματα που θα γίνουν, όπως τη διοργάνωση πολιτικού και οργανωτικού συνεδρίου, με στόχο τη βελτίωση του προγράμματος και την πολιτική επάρκεια. Υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ είναι ισχυρό, αλλά θα χρειαστούν και κάποιες προσθήκες, προκειμένου να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας.

Η πρόσκληση συμμετοχής που απηύθυνε ο κ. Ανδρουλάκης αφορά όλους όσους ψήφισαν την Κυριακή, τονίζοντας την ανάγκη για συλλογικότητα και συνεργασία. Είναι σαφές ότι οι αλλαγές πρέπει να υπάρξουν και το ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσει αποφασιστικά στη δημιουργία των κατάλληλων προϋποθέσεων για μια κυβερνητική παρουσία με αξιοπιστία και προοδευτική κατεύθυνση.

Πηγή: news.gr