Η Ανάδειξη του Κυριάκου Μητσοτάκη ως Παγκόσμιου Πολίτη και η Απάντηση στον Λαϊκισμό
Πολιτική

Η Ανάδειξη του Κυριάκου Μητσοτάκη ως Παγκόσμιου Πολίτη και η Απάντηση στον Λαϊκισμό




Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέλαβε το Βραβείο του Παγκοσμίου Πολίτη (Global Citizen Award) από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pfizer, δρ. Αλμπερτ Μπουρλά. Η συγκεκριμένη διάκριση απονέμεται από το Atlantic Council σε επιλεγμένες προσωπικότητες, με φετινούς βραβευθέντες και την πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι, τον πρόεδρο της Γκάνας Νάνα Ακούφο-Άντο και την παραγωγό ταινιών Μίκι Λι από τη Νότια Κορέα.

Ο κ. Μπουρλά, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του να παρουσιάσει τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι είναι ένας οραματιστής ηγέτης, αφοσιωμένος στη χώρα του, που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων. Ο κ. Μητσοτάκης, παραλαμβάνοντας το βραβείο, ευχαρίστησε τον κ. Μπουρλά και δήλωσε ότι ανήκει σε όλους τους Έλληνες, επισημαίνοντας την ανθεκτικότητα και την επιμονή τους.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως η επανεκλογή της κυβέρνησής του συνιστά απάντηση στον λαϊκισμό και τις πραγματικές δυσαρέσκειες που βιώνουν οι πολίτες. Υπογράμμισε την ανάγκη να αντιμετωπιστούν αυτές οι ανησυχίες και να μην υποτιμούνται. Αναφερόμενος στις πολιτικές της κυβέρνησής του, σημείωσε ότι είναι δυνατόν να υπάρχει κυβερνητική πολιτική που να σέβεται και να υπηρετεί την κοινωνία.

Κατά την ομιλία του, ο Μητσοτάκης επισήμανε επίσης την σημασία των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, χαρακτηρίζοντας την Ελλάδα ως σταθερό σύμμαχο των ΗΠΑ και πυλώνα ασφάλειας σε μια ταραγμένη περιοχή.

Κλείνοντας την ομιλία του, μοιράστηκε μια φράση του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ σχετικά με την κυβερνητική πολιτική και την επανεκλογή, υποστηρίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση επανεκλέγεται κάνοντας σωστά αυτό που απαιτείται.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν σημαντικοί προσκεκλημένοι, συμπεριλαμβανομένου του δισεκατομμυριούχου Ίλον Μασκ, που βράβευσε την Τζόρτζια Μελόνι.

Πηγή: news.gr