Η ανάγκη για μια μεγάλη παράταξη που θα φέρει πολιτική αλλαγή
Πολιτική

Η ανάγκη για μια μεγάλη παράταξη που θα φέρει πολιτική αλλαγή




«Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης, επισημαίνει την ανάγκη να δημιουργηθεί μια μεγάλη παράταξη που θα λειτουργήσει ως πολιτικό όχημα για την αλλαγή και την απομάκρυνση από την τρέχουσα κυβέρνηση. Σημειώνει πως το πρόσφατο ντιμπέιτ υπήρξε μια ευκαιρία για ουσιαστική συζήτηση, η οποία όφειλε να έχει συμβεί νωρίτερα, προκειμένου οι πολίτες να γνωρίζουν τις θέσεις των υποψηφίων ενόψει των εκλογών της 6ης Οκτωβρίου.

«Εγώ μιλάω ανοιχτά για μια μεγάλη παράταξη, κάτι που υπερβαίνει το ΠΑΣΟΚ και θα ενσωματώσει δυνάμεις πέραν του ΠΑΣΟΚ. Δεν υποστηρίζω την αυτονομία του ΠΑΣΟΚ χωρίς ανοιχτό άνοιγμα», δήλωσε, αναφερόμενος στη στάση άλλων υποψηφίων σχετικά με τη συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία. Ο Κατρίνης τονίζει ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρη τοποθέτηση από άλλους υποψηφίους για το αν συνεργάζονται με τη ΝΔ και δηλώνει κατηγορηματικά τη δική του άρνηση.

Σχετικά με τη διαδικασία διεύρυνσης του ΠΑΣΟΚ, αναφέρει ότι δεν έχει παρατηρηθεί κάποια πρωτοβουλία κατά τη διάρκεια της προεδρίας του κ. Ανδρουλάκη. «Οι προσκλήσεις θα απευθυνθούν θεσμικά στα κόμματα, αλλά δεν μιλάμε για συναλλαγές και συμφωνίες κορυφής. Πρέπει να δώσουμε έμφαση στις πολιτικές διαδικασίες από τη βάση», λέει.

Επιπλέον, ο Κατρίνης επισημαίνει ότι η επόμενη ηγεσία του ΠΑΣΟΚ οφείλει να ενισχύσει τη σχέση της με τους πολίτες για να δημιουργηθεί μια μαζική συμμετοχή στις εκλογές. «Θα πρέπει να γίνει ένα κάλεσμα συστράτευσης για τη δημιουργία της μεγάλης παράταξης. Ο επόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν θα πρέπει απλώς να δηλώνει ότι είναι πρωθυπουργίσιμος, αλλά να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που θα φέρουν αποτελέσματα», καταλήγει ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.»

Πηγή: news.gr