Η Διαρκής Κληρονομιά της Ιδρυτικής Διακήρυξης της Νέας Δημοκρατίας
Πολιτική

Η Διαρκής Κληρονομιά της Ιδρυτικής Διακήρυξης της Νέας Δημοκρατίας




Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, αναφέρθηκε στην 50η επέτειο της Νέας Δημοκρατίας με λόγια του Κωνσταντίνου Καραμανλή από την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος. Μέσω ανάρτησής του στο Χ, επικαλέστηκε ένα εξαιρετικά σημαντικό απόσπασμα της ομιλίας του Καραμανλή: «Η παράταξις της Νέας Δημοκρατίας υπόσχεται ότι δεν θα φεισθεί κόπων και θυσιών για να καταστήσει την Ελλάδα ισχυρή και απρόσβλητη. Με εκσυγχρονισμένες τις Ένοπλες Δυνάμεις η ανεξαρτησία της Ελλάδος θα κατοχυρωθεί. Και θα είναι σεβαστή από όλους, χωρίς την ανάγκη άλλων προστατών».

Καταληκτικά, ο Δένδιας σημείωσε: «Πενήντα χρόνια μετά, τα λόγια αυτά του Κωνσταντίνου Καραμανλή, από την Ιδρυτική Διακήρυξη της Νέας Δημοκρατίας στις 4/10/1974, παραμένουν οδηγός μας».

«Η παράταξις της Νέας Δημοκρατίας υπόσχεται ότι δεν θα φεισθεί κόπων και θυσιών για να καταστήσει την Ελλάδα ισχυρή και απρόσβλητη. Με εκσυγχρονισμένες τις Ένοπλες Δυνάμεις η ανεξαρτησία της Ελλάδος θα κατοχυρωθεί. Και θα είναι σεβαστή από όλους, χωρίς την ανάγκη άλλων προστατών… pic.twitter.com/Md8qholhMw — Nikos Dendias (@NikosDendias) October 4, 2024.

Πηγή: news.gr