Η Επόμενη Μέρα του ΠΑΣΟΚ και η Αναγκαία Διεύρυνση
Πολιτική

Η Επόμενη Μέρα του ΠΑΣΟΚ και η Αναγκαία Διεύρυνση




Ο Παύλος Γερουλάνος, μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεών του στη Βουλή με τους υποψήφιους για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη και Χάρη Δούκα, δήλωσε ότι υπήρξε συμφωνία στα βασικά ζητήματα. Οι δύο υποψήφιοι αναγνώρισαν την ανάγκη να αλλάξουν οι δυσλειτουργίες του κόμματος προκειμένου να γίνει πιο ελκυστικό και να προσεγγίσει ευρύτερα στρώματα του πληθυσμού.

Ο κ. Γερουλάνος παρέδωσε σημείωμα με προτάσεις για την ανάπτυξη του ΠΑΣΟΚ, το οποίο περιλαμβάνει συγκεκριμένες αρχές λειτουργίας του κόμματος, χρονοδιάγραμμα ενεργειών και κανόνες λειτουργίας, με τον στόχο να ενισχυθεί το κόμμα και να είναι νικηφόρο στις επόμενες εκλογές. Υπογράμμισε τη σημασία της συμμετοχής των ψηφοφόρων, προκειμένου να ενισχυθεί η νομιμοποίηση του εκάστοτε προεδρεύοντος.

«Οι ψηφοφόροι έχουν δική τους βούληση», τόνισε ο κ. Γερουλάνος, ερωτηθείς αν θα προτείνει κάποιον από τους δύο υποψηφίους στους ψηφοφόρους του. Θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι η απόφασή τους ανήκει αποκλειστικά σε αυτούς. Επιπλέον, χαρακτήρισε ως ευνοϊκή την προοπτική ενός ντιμπέιτ μεταξύ των δύο υποψηφίων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Το σημείωμα που παρέδωσε ο κ. Γερουλάνος περιλαμβάνει τους εξής άξονες:

  1. Αρχές λειτουργίας: Πρέπει να είναι πιστό στις αξίες του, σύγχρονο, δημοκρατικό και ανοιχτό σε κάθε προοδευτικό πολίτη.
  2. Συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα / στοχοθεσία: Περιλαμβάνει διοργάνωση συνεδρίων και προετοιμασίες για κυβερνητικά προγράμματα.
  3. Κανόνες λειτουργίας: Διασφάλιση καθαρού μητρώου μελών και εκλογές από τη βάση, με προηγμένη ψηφιακή λειτουργικότητα.
  4. Σεβασμός στο Καταστατικό: Οι πράξεις του κόμματος πρέπει να αντικατοπτρίζουν τα μηνύματα που θέλει να περάσει.
  5. Αξιοποίηση στελεχών: Άνοιγμα συνεργασιών με αιρετούς και προηγούμενους βουλευτές που ταυτίζονται με τις αξίες του ΠΑΣΟΚ.
  6. Ηγεσία που ενώνει: Καμία απομόνωση στελεχών και διασφάλιση της ενότητας στη διαδικασία λήψης αποφάσεων.
  7. Πολιτική πρωτοβουλία: Στρατηγική προσέγγιση προοδευτικών ψηφοφόρων για διεύρυνση της βάσης.

Πηγή: news.gr