Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και η αδιαφορία της για την κοινωνική πλειοψηφία
Πολιτική

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και η αδιαφορία της για την κοινωνική πλειοψηφία




Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επικρίνει την κυβέρνηση Μητσοτάκη, αναφέροντας ότι οι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί για τη μείωση τιμών σε 123 κωδικούς προϊόντων ισοδυναμούν στην πραγματικότητα με μόλις 32 προϊόντα. Η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου τονίζει τη φαιδρότητα αυτών των πανηγυρισμών, που αποκαλύπτουν την αδιαφορία της κυβέρνησης για τις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Η κυβέρνηση έχει ήδη μοιράσει 14 δισ. ευρώ σε απευθείας αναθέσεις και συνεχίζει να διαμορφώνει μια κατάσταση όπου οι πολίτες καλούνται να είναι ολιγάρκεις και υπομονετικοί από τη μαθητική τους ηλικία μέχρι τα γεράματα. «Η Ελλάδα πρέπει να μάθει να ζει όπως τη δεκαετία του ’50», αναφέρεται, «χωρίς επαρκές σύστημα υγείας, με εργασιακή εκμετάλλευση, και κοινωνική επισφάλεια», όπως καταγράφουν και οι στατιστικές.

Η ανακοίνωση επισημαίνει ότι αυτά συμβαίνουν ώστε να διευκολύνονται οι απευθείας αναθέσεις και τα μεγάλα έργα που ωφελούν μια περιορισμένη ομάδα κολοσσών, funds, εταιρειών ενέργειας και ξένων επενδυτών. Τέλος, καταλήγει ότι η συντηρητική παράταξη δεν σκοπεύει ποτέ να αναλάβει δράση κατά της ακρίβειας και να ενδυναμώσει τους νέους, τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τη μικρή επιχειρηματικότητα.

Πηγή: news.gr