Η κυβέρνηση στοχεύει στην οικονομική ενίσχυση και την εμπιστοσύνη των πολιτών έως το 2027
Πολιτική

Η κυβέρνηση στοχεύει στην οικονομική ενίσχυση και την εμπιστοσύνη των πολιτών έως το 2027




Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο ΚΑΝΑΛΙ 90,4, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης αναφέρθηκε σε ποικιλία θεμάτων που αφορούν την κυβερνητική πολιτική. Ειδικότερα, επεσήμανε τη βασική επιδίωξη της κυβέρνησης να φτάσει στις εκλογές του 2027, έχοντας εφαρμόσει όλες τις δεσμεύσεις της, και κυρίως αυτές που σχετίζονται με την ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών.

Ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι οι πολιτικές της κυβέρνησης αποσκοπούν στην ενίσχυση των εισοδημάτων και στις φοροαπαλλαγές. Ξεκαθάρισε ότι μέχρι σήμερα το 70% των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα αμειβόταν κάτω από 1.000 ευρώ, με το ποσοστό αυτό να έχει μειωθεί στο 54%. Ο μέσος μισθός έχει αυξηθεί από 1.046 ευρώ σε 1.300 ευρώ, με στόχο την περαιτέρω άνοδο στα 1.500 ευρώ.

Σχετικά με τις φορολογικές ρυθμίσεις, ανέφερε τη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες που εργάζονται με μπλοκάκι, καθώς και τις ρυθμίσεις που αφορούν τα φιλοδωρήματα και τη φορολόγησή τους. Σχολίασε ότι ο κόσμος δεν γνώριζε ότι τα φιλοδωρήματα δεν είναι αφορολόγητα και ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να κλείσει αυτή τη στρέβλωση.

Αναφερόμενος στα «κόκκινα δάνεια», ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι παρατηρείται μείωση του ποσοστού τους, το οποίο έχει πέσει από το 40% στο 7,5% επί συνόλου δανείων. Αυτή η μεταβολή προήλθε από μια σειρά ρυθμίσεων της κυβέρνησης, οι οποίες επιδιώκουν την προστασία των δανειοληπτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε επίσης στην οικονομική στασιμότητα που υπήρξε στη χώρα κατά τη διάρκεια της κρίσης και στο στόχο της κυβέρνησης να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις με υπευθυνότητα. Ενώ έκανε μια αναφορά στην πολιτική μείωσης των φόρων, υπογράμμισε τη σημασία της δημοσιονομικής υπευθυνότητας και της διατήρησης των ελλειμμάτων σε βιώσιμα επίπεδα.

Όσον αφορά την αντιπολίτευση, σχολίασε τις δηλώσεις του προεδρεύοντος του ΠΑΣΟΚ, προσδιορίζοντας ότι οι πολίτες δεν κερδίζονται με υποσχέσεις και ότι η εμπιστοσύνη τους οικοδομείται μέσω της αποτελεσματικής κυβερνητικής δράσης. Κλείνοντας, υπογράμμισε ότι η πολιτική της κυβέρνησης στοχεύει και στη στήριξη των πολιτών που εργάζονται σκληρά αλλά αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Πηγή: news.gr