Η νέα εποχή του ΠΑΣΟΚ και οι προκλήσεις της πολιτικής ηγεσίας
Πολιτική

Η νέα εποχή του ΠΑΣΟΚ και οι προκλήσεις της πολιτικής ηγεσίας




Μόλις δυο ημέρες πριν από τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, ο Παύλος Γερουλάνος, υποψήφιος πρόεδρος, μίλησε στον ΣΚΑΪ και τόνισε τη σημασία της δυναμικής που έχει αποκτήσει το κόμμα. Ανέφερε ότι αρχικά το ΠΑΣΟΚ φαινόταν να αναζητά αρχηγό τρίτου κόμματος, αλλά τώρα το ζητούμενο είναι η αναζήτηση αρχηγού Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. «Το παράθυρο ευκαιρίας για εμάς είναι πολύ μικρό», τόνισε, υποδεικνύοντας την ανάγκη να δείξουν οι εκλογές ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να προσφέρει ελπίδα στην πολιτική ζωή της χώρας.

Ο κ. Γερουλάνος επισήμανε ότι περίπου 1,5 με 2 εκατομμύρια ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ παραμένουν «στον καναπέ» και αναζητούν νέες προτάσεις από το κόμμα. Εάν το ΠΑΣΟΚ μπορέσει να τους προσεγγίσει και να τους εμπνεύσει, αυτοί οι ψηφοφόροι θα ενεργοποιηθούν και θα στηρίξουν την κυβέρνηση του κόμματος. Αν όμως δουν τις εσωτερικές αντιπαραθέσεις και την έλλειψη προτάσεων για διακυβέρνηση, θα απομακρυνθούν.

Όσον αφορά τις προτάσεις του για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, ο Γερουλάνος προανήγγειλε την «Αναγέννηση», μια σειρά πρωτοβουλιών που στοχεύουν στην αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων του πολιτικού συστήματος, όπως οι ανισότητες και η ερήμωση της περιφέρειας. Τόνισε την ανάγκη εκσυγχρονισμού στην τοπική αυτοδιοίκηση, στα Επιμελητήρια και στα Πανεπιστήμια.

Αναφερόμενος στις συνεργασίες, τόνισε ότι πιστεύει σε αυτές, ειδικά σε εθνικά θέματα. Χαρακτήρισε αστείες τις ταμπέλες γύρω από το ποιος είναι «πρωθυπουργήσιμος» και υπογράμμισε την ανάγκη για μια ηγετική ομάδα που θα εμπνεύσει, τονίζοντας ότι η συνεργασία είναι απαραίτητη για τη δημιουργία μιας σταθερής πολιτικής βάσης.

Επίσης, σχολίασε ότι η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας πρέπει να είναι πολυεπίπεδη, επισημαίνοντας ότι υπάρχει ανάγκη για ισορροπία στις σχέσεις με άλλες χώρες, όπως η Ρωσία και οι Άραβες. «Η Ελλάδα κερδίζει όταν είναι πολυεπίπεδη στην εξωτερική πολιτική», κατέληξε.

Πηγή: news.gr