«Η Νέα Στρατηγική του ΠΑΣΟΚ για την Ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την Ενεργοποίηση των Πολιτών»
Πολιτική

«Η Νέα Στρατηγική του ΠΑΣΟΚ για την Ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την Ενεργοποίηση των Πολιτών»




Στη διάρκεια της εκπομπής του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», ο Χάρης Δούκας αναφέρθηκε στην αποστροφή του Νίκου Ανδρουλάκη που τον παρομοίασε με τον Ερντογάν κατά τη διάρκεια του debate, δηλώνοντας ότι «δεν ήταν σωστό, ήταν απρέπεια, δεν θέλω να δώσω συνέχεια». Σχολιάζοντας τον διπλό ρόλο του Δημάρχου και προέδρου κόμματος, υποστήριξε ότι «μπορεί κάποιος δήμαρχος να είναι πρόεδρος και αν το θέλει κι ο κόσμος, πρωθυπουργός», διευκρινίζοντας ότι αυτό ενδυναμώνει τη τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο Δούκας τόνισε την ανάγκη μιας συλλογικής προσπάθειας, λέγοντας: «Το ‘εγώ’ τελείωσε, το ‘εμείς’ κάνει τη διαφορά. Θέλουμε ένα ΠΑΣΟΚ που θα είναι Κίνημα και τα μέλη του θα έχουν ρόλο». Αναφέρθηκε στις προσπάθειες του στην Αθήνα, όπου για πρώτη φορά υπάρχουν 26 σύμβουλοι με συγκεκριμένο ρόλο, σημειώνοντας την σημασία της συμμετοχής των πολιτών και του να αισθάνονται ενεργοί.

Αναλύοντας την κατάσταση της κυβέρνησης, δήλωσε ότι «είναι συνολικά μία κυβέρνηση η οποία είναι απαξιωτική απέναντι στην τοπική αυτοδιοίκηση». Επίσης, επισήμανε την ανάγκη αλλαγής του μοντέλου διακυβέρνησης και του οικονομικού μοντέλου που επιφέρει υπερκέρδη για λίγους. Σχετικά με την εκλογή προέδρου του ΠΑΣΟΚ, υπογράμμισε ότι «έπρεπε να είναι περισσότερες οι κάλπες».

Για την κατάσταση του κόμματος, δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι κερδισμένο, με την κυβέρνηση να έχει φθορά και τον ΣΥΡΙΖΑ να αλληλοσπαράσσεται. Εκφράζοντας τις πολιτικές του προτάσεις, αναφέρθηκε στο ζήτημα της στέγασης, προτείνοντας τουλάχιστον το 10% των κτηρίων να είναι κοινωνικές κατοικίες, καθώς και στην ανάγκη δημόσιας Παιδείας και Υγείας.

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στον δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ, προτείνοντας σταθερά τιμολόγια για δύο χρόνια, τονίζοντας ότι η υποστήριξη της ενέργειας είναι κρίσιμη. «Ο Ντράγκι είπε, νούμερο ένα προτεραιότητα είναι η φτηνή ενέργεια», επισήμανε.

Πηγή: news.gr