Η Σημασία της Επιστολικής Ψήφου και οι Δεσμοί της Ελλάδας με την Ελληνοαμερικανική Κοινότητα
Πολιτική

Η Σημασία της Επιστολικής Ψήφου και οι Δεσμοί της Ελλάδας με την Ελληνοαμερικανική Κοινότητα




Κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση για την ελληνοαμερικανική κοινότητα στην Αστόρια της Νέας Υόρκης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη στρατηγική σχέση μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών. Επικεντρώθηκε στην ανάγκη για συνεργασία και ενίσχυση των δεσμών, υπογραμμίζοντας τον ρόλο της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου επιδιώκει να εξομαλύνει τις σχέσεις με την Τουρκία και να λειτουργήσει ως διαμεσολαβητής στην κρίση της Μέσης Ανατολής.

Ο πρωθυπουργός επίσης αναφέρθηκε στην επιτυχία της επιστολικής ψήφου που εισήχθη για πρώτη φορά στις πρόσφατες ευρωεκλογές, τονίζοντας τη σημασία της ψηφιακής τεχνολογίας για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των Ελλήνων του εξωτερικού. «Για πρώτη φορά, δώσαμε τη δυνατότητα της επιστολικής ψήφου, χωρίς να χρειάζεται να επιστρέψετε στην Ελλάδα για να ψηφίσετε», είπε, διαβεβαιώνοντας ότι ελπίζει να επαναληφθεί και στις εθνικές εκλογές, εφόσον μπορέσουν να εξασφαλίσουν τις απαιτούμενες ψήφους στο Κοινοβούλιο.

Επιπλέον, υπογράμμισε τη σημασία της ενεργής συμμετοχής των ομογενών στα κοινά, αν και αντέτεινε πως οι Ελληνες του εξωτερικού έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν τη μεγάλη εικόνα και να αποφεύγουν τις μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις που συχνά κυριαρχούν στην Ελλάδα. «Προσβλέπω ιδιαίτερα στη συμμετοχή σας», δήλωσε, ενθαρρύνοντας τους εκεί ψηφοφόρους.

Στο πλαίσιο της ομιλίας του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τη φιλοδοξία να αναδείξει την Ελλάδα ως μια ευημερούσα και δημοκρατική κοινωνία, τονίζοντας την ανάγκη για απλές και αποτελεσματικές διαδικασίες στην επικοινωνία με τις διπλωματικές αποστολές, προς όφελος των ομογενών.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο πρωθυπουργός επεσήμανε την ανάγκη για νέες επενδύσεις στην Ελλάδα από τους Ελληνοαμερικανούς, προτρέποντάς τους να επισκεφθούν τη χώρα, να στήσουν επιχειρήσεις και να ενισχύσουν τους δεσμούς των δύο λαών.

Κλείνοντας, αναγνώρισε το έργο που γίνεται στην ελληνοαμερικανική κοινότητα και εξέφρασε την επιθυμία του να δει όλους τους Ελληνοαμερικανούς να συμμετέχουν ενεργά στην επιτυχία της Ελλάδας, υποσχόμενος ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να εργάζεται για την ενίσχυση τους δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών.

Πηγή: news.gr