Η στάση των υποστηρικτών του Κασσελάκη στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ
Πολιτική

Η στάση των υποστηρικτών του Κασσελάκη στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ




Με καθυστέρηση 2,5 ωρών, ξεκίνησε τελικά η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Η καθυστέρηση προήλθε από το γεγονός ότι τα μέλη που υποστηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη, αν και βρίσκονταν στην αίθουσα, αρνούνταν να παραλάβουν τα καρτελάκια τους, προσπαθώντας έτσι να «μπλοκάρουν» τη διαδικασία. Η συνεδρίαση άρχισε λίγο μετά τις 3.00 το μεσημέρι, όταν τελικά μέλη της πλειοψηφίας προσήλθαν.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο Γιάννης Μαντζουράνης ανέφερε: «Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνεδριάζει κανονικά, παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες ορισμένων να δημιουργήσουν πρόβλημα απαρτίας. Απαρτία υπάρχει και έχει διαπιστωθεί». Υπογράμμισε ότι η συμπεριφορά αυτή των μελών που απέχουν και αρνούνται να δηλώσουν την παρουσία τους παραβιάζει τη δημοκρατική λειτουργία του κόμματος και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα αυτοπροστατευθεί.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με πιθανές διαγραφές ή αποκλεισμούς από τη συνεδρίαση, ο κ. Μαντζουράνης δήλωσε: «Πρώτη φορά το ακούω». Παράλληλα, πηγές από την πλειοψηφία της Κεντρικής Επιτροπής υπογράμμισαν, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, ότι η συνεδρίαση θα διεξαχθεί κανονικά αντιμέτωπη με την αποτυχημένη προσπάθεια της πλευράς Κασσελάκη να σαμποτάρει την διαδικασία. Η δημοκρατία έχει κανόνες και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ γνωρίζει πώς να υπερασπιστεί τη λειτουργία του από εξελίξεις που επιδιώκουν την υπονόμευσή της.

Πηγή: news.gr