Η Υπερσύγχρονη Μονάδα 5 της ΔΕΗ και οι Προβληματισμοί για την Απολιγνιτοποίηση στην Πτολεμαΐδα
Πολιτική

Η Υπερσύγχρονη Μονάδα 5 της ΔΕΗ και οι Προβληματισμοί για την Απολιγνιτοποίηση στην Πτολεμαΐδα





Ο Στέφανος Κασσελάκης ανάρτησε ένα βίντεο που αναφέρεται στη «μονάδα 5 της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα», περιγράφοντας την ως «μία υπερσύγχρονη μονάδα που αφήνει ένα πολύ μικρό αποτύπωμα, παρά το γεγονός ότι καίει λιγνίτη για να παράγει ηλεκτρισμό». Σχολίασε ότι αυτή η μονάδα έχει γίνει η «επιτομή της βίαιης απολιγνιτοποίησης», επικρίνοντας την ψευτοπράσινη ανάπτυξη του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Καθώς τόνισε την ανάγκη για αξιοποίηση της επένδυσης των σχεδόν 2 δισ. ευρώ και τη σημασία μιας ομαλής μετάβασης στις πράσινες τεχνολογίες και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ), επικέντρωσε την προσοχή του στην απουσία ενός χωροταξικού χάρτη για τις πράσινες τεχνολογίες. Μάλιστα, αναφέρθηκε στην οικονομική ευαλωτότητα που προκαλεί το κλείσιμο της μονάδας σε μια περιοχή που ήδη πλήττεται από υψηλή ανεργία και φτώχεια.

Κλείνοντας, ο κ. Κασσελάκης υπογράμμισε ότι δεν είναι αυτός ο σωστός τρόπος προστασίας για την τοπική κοινωνία, η οποία χρειάζεται στήριξη. Διαβεβαίωσε τους κατοίκους των περιοχών Κοζάνης, Πτολεμαΐδας, Καστοριάς και Δυτικής Μακεδονίας ότι θα είναι δίπλα τους, προκειμένου να εξασφαλίσουν ενεργειακή ασφάλεια και να συμμετέχουν σε ευκαιρίες της πράσινης μετάβασης. Εξέφρασε την προσδοκία για τη δημιουργία ενός εμπεριστατωμένου πλέγματος οικονομικής δραστηριότητας στην περιοχή, που θα περιλαμβάνει και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, ώστε η περιφέρεια να προχωρήσει μπροστά.

Πηγή: news.gr