Ηχηρό Αίτημα για Αλλαγές στο ΣΥΡΙΖΑ από τον Στέφανο Κασσελάκη
Πολιτική

Ηχηρό Αίτημα για Αλλαγές στο ΣΥΡΙΖΑ από τον Στέφανο Κασσελάκη




Με άρθρο του στην εφημερίδα «Documento», ο Στέφανος Κασσελάκης, πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αναφέρεται στις εσωκομματικές εξελίξεις, δηλώνοντας ότι η τρέχουσα κατάσταση του ΣΥΡΙΖΑ δεν σημαίνει το τέλος του. «Είμαι πεπεισμένος πως όχι, γι’ αυτό “είμαι εδώ”». Το μήνυμα από τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφές: «Άλλαξέ τα όλα». Την πίστη του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μέλλον την επισημαίνει, αναγνωρίζοντας ότι η πολιτική προσδοκία απαιτεί τεκτονικές αλλαγές.

Εξηγεί πως η τρέχουσα κρίση δεν είναι απόρροια ήττας, αλλά μια ευκαιρία να δημιουργηθεί κάτι καινούριο. «Όταν έχεις εκλεγεί κυβέρνηση με 36% και καταλήγεις στην αξιωματική αντιπολίτευση με 32%, η εικόνα είναι πιο σύνθετη», τονίζει, υπογραμμίζοντας ότι η πρόκληση είναι να συνδυαστεί το κόμμα με ένα νέο όραμα για τη νίκη στις εκλογές.

Ο Κασσελάκης αναφέρει επίσης ότι έχει απορρίψει τις εισηγήσεις να διεκδικήσει νομικά τα δικαιώματά του μετά την «έκπτωσή» του από την προεδρία, προσθέτοντας πως «ο αγώνας θα είναι πολιτικός». Εξηγεί ότι δεν ήρθε να δημιουργήσει νέο κόμμα, αλλά επιθυμεί τη συνεργασία μέσα από τον υπάρχοντα ΣΥΡΙΖΑ, εστιάζοντας στην ανάγκη να γίνει το κόμμα αυτό αμεσοδημοκρατικό και να δώσει δύναμη στη βάση.

Ο πρώην πρόεδρος καταλήγει λέγοντας πως η προσπάθεια για μια Σύγχρονη Αριστερά είναι κρίσιμη προκειμένου να αντισταθούμε σε μια διεφθαρμένη κυβέρνηση, θέτοντας τον εαυτό του στη διάθεση αυτού του αγώνα. «Η μεγαλύτερη τιμή είναι να είσαι στρατιώτης μέσα σε έναν κόσμο που αγωνίζεται για να κάνει τη ζωή του καλύτερη», σημειώνει.

Πηγή: news.gr