Ημέρα εκλογών για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στην Ελλάδα
Πολιτική

Ημέρα εκλογών για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στην Ελλάδα




Οι κάλπες θα ανοίξουν νωρίς το πρωί της Κυριακής, στις 7:00, και θα κλείσουν στις 19:00, με πιθανή παράταση σε τυχόν περιπτώσεις αυξημένης προσέλευσης. Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έχει ανακοινώσει τα εκλογικά τμήματα σε όλη την Ελλάδα, όπου τα μέλη και οι φίλοι του θα έχουν την ευκαιρία να ψηφίσουν για την ανάδειξη της ηγεσίας του.

Συνολικά, αναμένονται περίπου 950 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα και σε ορισμένες πόλεις του εξωτερικού, καθώς όλοι οι υποψήφιοι και κομματικοί παράγοντες της Χ. Τρικούπη προβλέπουν αυξημένη συμμετοχή. Σε κάθε εκλογικό τμήμα θα διατίθεται ένα tablet για τη διασταύρωση των στοιχείων και την καταμέτρηση των ψήφων.

Δικαίωμα ψήφου έχουν οι πολίτες που είναι 16 ετών και άνω και διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα, καθώς επίσης και οι αλλοδαποί που βρίσκονται νόμιμα στη χώρα. Η προϋπόθεση είναι να είναι ή να εγγραφούν μέλη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ή να δηλώσουν την επιθυμία τους να γίνουν φίλοι του κόμματος. Οι ψηφοφόροι θα πρέπει να συμπληρώσουν υπεύθυνη δήλωση ότι δεν είναι μέλη άλλου κόμματος, διαδικασία που μπορεί να γίνει στο εκλογικό τμήμα, καταβάλλοντας το ποσό των 3 ευρώ.

Για την ταυτοποίησή τους, οι ψηφοφόροι θα πρέπει να προσκομίσουν αστυνομική ταυτότητα ή άλλο δημόσιο έγγραφο (όπως δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο). Ο πλήρης κατάλογος των εκλογικών τμημάτων είναι διαθέσιμος στην ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: https://pasok.gr/?eklogika-_kentra-esoterikoy.

Πηγή: news.gr