Κρίσιμες δηλώσεις για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ από τον Σωκράτη Φάμελλο
Πολιτική

Κρίσιμες δηλώσεις για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ από τον Σωκράτη Φάμελλο




Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, επεσήμανε τη σημασία του επικείμενου Συνεδρίου για την κατεύθυνση του κόμματος. «Το συνέδριο είναι πάρα πολύ κρίσιμο, γιατί πρέπει να σχεδιάσει την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε, προσθέτοντας ότι «η πολιτική δεν είναι υποθέσεις». Τόνισε πως βρισκόμαστε σε μια δύσκολη κατάσταση και κανείς δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος με την τρέχουσα εσωκομματική αναταραχή.

Αναφορικά με την πρότασή του για προσφυγή στη βάση, επεσήμανε: «Η κατάσταση ενός συρρικνωμένου και απαξιωμένου ΣΥΡΙΖΑ ήταν πολύ άσχημη. Υπήρχαν σοβαρά λάθη σε επίπεδο ηγεσίας». Ο Φάμελλος προειδοποίησε ότι χρειάζεται αλλαγή στην ηγεσία για να ανταποκριθούν στις ανάγκες της κοινωνίας. «Δεν υπήρχε από εμένα καμία διάθεση να δημιουργηθεί αυτή η ένταση. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει σοβαρός και αξιόπιστος», πρόσθεσε.

Παρά τα εσωτερικά προβλήματα, υπογράμμισε την αναγκαιότητα του ΣΥΡΙΖΑ στην ελληνική κοινωνία. «Θεωρώ ότι τις απαντήσεις δεν μπορεί να τις δώσει το ΠΑΣΟΚ ή κάποιο άλλο κόμμα του προοδευτικού χώρου. Η απάντηση στον κύριο Μητσοτάκη πρέπει να είναι προοδευτική», σημείωσε, ενώ αναφέρθηκε στην πρόθεσή του να παρουσιάσει μια εναλλακτική για τον ΣΥΡΙΖΑ και τη χώρα.

«Πράγματι το Συνέδριο είναι σημαντικό. Η προσπάθεια που θα κάνω εγώ -και με τις περιοδείες που θα κάνω από την επόμενη βδομάδα- είναι για να έρθουν και παλιοί και νέοι φίλοι και φίλες στον ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε ο Φάμελλος. Τόνισε ότι δεν πρέπει να περιοριστούν σε ποιον θα εκλέξουν ως πρόεδρο αλλά να εξετάσουν «τι ΣΥΡΙΖΑ θέλουμε».

Καταλήγοντας, ανέφερε τη δυσαρέσκειά του για την κατάσταση που επικρατεί εντός του κόμματος, λέγοντας: «Χθες δεν ήταν καθόλου καλό να συνεδριάζουμε μέσα στην αίθουσα και απ’ έξω κάποια μέλη της Κεντρικής Επιτροπής να μας κατηγορούν ότι δεν έχουμε απαρτία, ενώ ήταν εκεί, αλλά δεν υπέγραφαν. Αυτό θα ήθελα να το υπερβούμε».

Πηγή: news.gr