Μειώνονται τα διόδια στην Αττική Οδό και την Κεντρική Ελλάδα από τον Οκτώβριο
Πολιτική

Μειώνονται τα διόδια στην Αττική Οδό και την Κεντρική Ελλάδα από τον Οκτώβριο




Από τις 6 Οκτωβρίου, οι οδηγοί που διασχίζουν την Αττική Οδό θα πληρώνουν μειωμένα διόδια, τα οποία θα ανέρχονται στα 2,5 ευρώ. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, οι μειώσεις αυτές εντάσσονται σε μια ευρύτερη πολιτική με στόχο την ελάφρυνση του κόστους μετακίνησης για τους πολίτες.

Συγκεκριμένα, η μείωση στις οδικές μεταφορές αφορά και τον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου στην Κεντρική Ελλάδα, όπου οι οδηγοί θα πληρώνουν πλέον διόδια από 2,8 έως 3 ευρώ. Οι αλλαγές αυτές αναμένεται να μειώσουν τη συνολική επιβάρυνση για τη διέλευση από τους 5 σταθμούς στα 13,7 ευρώ για το 2024, αντί 16,5 ευρώ που είναι σήμερα. Για το 2025, το κόστος θα διαμορφωθεί στα 14,4 ευρώ, από 17,4 ευρώ που θα ήταν αν δεν πραγματοποιούνταν αυτές οι μειώσεις.

Ο πρωθυπουργός σημειώνει ότι οι αλλαγές αυτές γίνονται δυνατές χάρη στην απόφαση να χρησιμοποιηθεί το όφελος της αναχρηματοδότησης μέχρι το τέλος του 2025 υπέρ των πολιτών, αποφεύγοντας τη μεταφορά του ποσού στον κρατικό προϋπολογισμό.

«Στόχος μας είναι να ελαφρύνουμε, όσο μπορούμε, το κόστος μετακινήσεων και αυτήν την πολιτική την υπηρετούμε με συνέπεια», τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ανάρτησή του στο Facebook.

Πηγή: news.gr