Μέτρα του Δήμου Αθηναίων για τον Έλεγχο των Εργασιών Εταιρειών Κοινής Ωφέλειας
Πολιτική

Μέτρα του Δήμου Αθηναίων για τον Έλεγχο των Εργασιών Εταιρειών Κοινής Ωφέλειας




Ο Δήμος Αθηναίων προχωρά σε μέτρα κατά της ασυδοσίας που παρατηρείται στις εργασίες που διενεργούν εργολάβοι για λογαριασμό Εταιρειών Κοινής Ωφέλειας. Εδώ και κάποιο διάστημα, διενεργούνται αυτοψίες από μεικτά κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας και της Διεύθυνσης Οδοποιίας, με στόχο την επιβολή προστίμων. Στο εξής, οι αυτοψίες θα περιλαμβάνουν και συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, υπό την πλήρη τεκμηρίωση των παραβάσεων.

Οι νέες ρυθμίσεις θα περιλαμβάνουν τη σύνταξη αιτιολογικής έκθεσης για την τροποποίηση του νόμου, ώστε η εταιρεία του Φυσικού Αερίου να απαιτεί άδεια τομής για επεμβάσεις σε κοινόχρηστους χώρους. Επίσης, θα αυστηροποιηθούν οι όροι για την έκδοση αδειών τομών και θα ενισχυθεί το πλαίσιο σε περιπτώσεις υποτροπής των εταιρειών.

«Η αγανάκτηση των πολιτών είναι κατανοητή για τον τρόπο εκτέλεσης των έργων από εργολάβους, όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και σε άλλους δήμους. Εργαζόμαστε για τη βελτίωση της κατάστασης», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας. Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Υποδομών, Ανδρέας Γραμματικογιάννης, τόνισε ότι πολλές φορές οι εργολάβοι εκτελούν τα έργα επιπόλαια, γεγονός που οδηγεί σε συνεχείς βλάβες.

Υπογραμμίζεται ότι σε περιπτώσεις που θα εντοπίζονται εργολάβοι να εργάζονται χωρίς άδεια, ο Δήμος θα εξετάζει τη διαδικασία επανααδειοδότησής τους και θα προχωρά σε νομικές ενέργειες. Για την υποστήριξη αυτής της προσπάθειας, η Διεύθυνση Οδοποιίας, σε συνεργασία με τη ΔΑΕΜ ΑΕ, έχει δημιουργήσει μια ιστοσελίδα, tomes.cityofathens.gr, στην οποία οι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν καταγγελίες για θέματα που σχετίζονται με έργα σε κοινόχρηστους χώρους.

Η δημοτική αρχή αποτελεί ένα βήμα προς την κατεύθυνση της επιβολής τάξης και της βελτίωσης των συνθηκών στους δρόμους και τα πεζοδρόμια της πόλης. Πηγή: news.gr