Νέα Αριστερά: Οραματισμός και Ανανέωση για Προοδευτικούς Πολίτες
Πολιτική

Νέα Αριστερά: Οραματισμός και Ανανέωση για Προοδευτικούς Πολίτες




Ο Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», δηλώνει ότι η φιλοδοξία της Νέας Αριστεράς είναι να δικαιώσει τον τίτλο της, επισημαίνοντας τη σημασία και του ‘νέα’ και του ‘Αριστερά’. Υπογραμμίζει ότι δεν επιθυμούν να είναι ούτε ο ‘καλός ΣΥΡΙΖΑ’ ούτε να επαναλαμβάνουν παλαιές πρακτικές που δεν ανταποκρίνονται στις τρέχουσες απαιτήσεις.

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς επισημαίνει ότι επιθυμούν οι αριστεροί και προοδευτικοί πολίτες να δουν στο συνέδριο που θα λάβει χώρα από 7 έως 10 Νοεμβρίου ένα νέο παράδειγμα, τόσο στις θέσεις και πολιτικές προτάσεις για ένα σύγχρονο Λαϊκό Μέτωπο, όσο και στον τρόπο λειτουργίας της Νέας Αριστεράς.

Σχολιάζοντας την ανάγκη για ανανέωση, αναφέρει ότι πρέπει να υπάρξει ανανέωση σε όλα τα επίπεδα: στην πολιτική πρόταση, τη μεθοδολογία, την οργάνωση και τα πρόσωπα. Επισημαίνει την ανάγκη για νέα μυαλά που θα προσφέρουν φρεσκάδα και ουσία στην ανανέωση, και απορρίπτει την ιδέα ότι η Αριστερά μπορεί να λειτουργεί ως επιχείρηση ή think tank.

Επιπλέον, ο κ. Χαρίτσης αναφέρεται στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, καταδικάζοντας τις πράξεις του Νετανιάχου, τον οποίο χαρακτηρίζει ως εγκληματία πολέμου. Καταγγέλλει την ελληνική κυβέρνηση που συγκατατίθεται στις πολιτικές του Νετανιάχου και τονίζει την ανάγκη ενός πολύμορφου κινήματος που θα απαιτεί ειρήνη και δικαιοσύνη για τους λαούς που υποφέρουν από την ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση. Επιπλέον, αναφέρει τη σημασία της αναγνώρισης του παλαιστινιακού κράτους, επισημαίνοντας ότι αυτό είναι το κλειδί για την επίλυση της μεσανατολικής κρίσης.

Πηγή: news.gr