Ντιμπέιτ υποψηφίων ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ με στόχο την ενημέρωση των πολιτών πριν τις εκλογές
Πολιτική

Ντιμπέιτ υποψηφίων ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ με στόχο την ενημέρωση των πολιτών πριν τις εκλογές




Οι έξι υποψήφιοι και υποψήφιες για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θα συμμετάσχουν στο σημερινό ντιμπέιτ, όπου θα παρουσιάσουν τις θέσεις τους και θα κάνουν σαφείς τις διαφορές στις προτάσεις τους, προετοιμαζόμενοι για την κάλπη της 6ης Οκτωβρίου. Η τηλεμαχία προγραμματίζεται να ξεκινήσει στις 9 το βράδυ και θα μεταδοθεί ζωντανά από το ERTnews.

Κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής συζήτησης, οι υποψήφιοι θα απαντήσουν σε ερωτήσεις που θα υποβάλουν οι δημοσιογράφοι από την ΕΡΤ, Απόστολος Μαγγηριάδης και Γιώργος Κουβαράς. Θα χωριστούν σε έξι θεματικές ενότητες, όπου θα υπάρχει και η δυνατότητα για άμεσο διάλογο μεταξύ τους, καθώς και follow-up ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους.

Οι θεματικές ενότητες στις οποίες θα αναπτύξουν τις θέσεις τους είναι οι εξής:
1. Οικονομία-Ανάπτυξη
2. Κοινωνικό κράτος-Νέα γενιά-Δημογραφικό
3. Εξωτερική πολιτική-Άμυνα-Ευρωπαϊκή Ένωση
4. Κράτος-Θεσμοί-Αυτοδιοίκηση
5. Κλιματική κρίση-Πολιτική προστασία-Ενεργειακή μετάβαση
6. ΠΑΣΟΚ: Επόμενη μέρα

Η διάρκεια κάθε ερώτησης δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 30 δευτερόλεπτα, ενώ οι απαντήσεις θα έχουν μέγιστη διάρκεια 90 δευτερολέπτων. Επιπλέον, κάθε υποψήφιος θα έχει τη δυνατότητα να υποβάλει ερωτήσεις, να τοποθετηθεί ή να σχολιάσει σε διαφορετικούς συνυποψηφίους του, σε διαφορετικές θεματικές ενότητες, μέχρι πέντε φορές συνολικά. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με μια τελική τοποθέτηση από κάθε υποψήφιο, διάρκειας έως 90 δευτερόλεπτα.

Πηγή: news.gr