Σοβαρές κατηγορίες και διαφωνίες εντός ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη διαρροή του πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη
Πολιτική

Σοβαρές κατηγορίες και διαφωνίες εντός ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη διαρροή του πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη




Η ανακοίνωση του διευθυντή του γραφείου του Στέφανου Κασσελάκη, Μανώλη Καπνισάκη, επισημαίνει την απαίτηση για παραίτηση της Ράνιας Σβίγκου λόγω της διαρροής του πόθεν έσχες του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Σημειώνει ότι η δημοσιοποίηση πληροφοριών που αφορούν τα προσωπικά του δεδομένα είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα, εγείροντας σοβαρά ζητήματα για την προστασία αυτών.

Ο Στέφανος Κασσελάκης εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο προσφυγής στη δικαιοσύνη, επικαλούμενος την 24η Σεπτεμβρίου 2023 ως ημερομηνία κατάθεσης της δήλωσης πόθεν έσχες, σε αντίθεση με τους άλλους υποψήφιους που υποβάλλουν δηλώσεις για το 2021. Το γεγονός ότι η διαρροή συνέπεσε με τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας δεν θεωρείται τυχαίο.

Επιπλέον, δημοσίευμα της “Εφημερίδας των Συντακτών” εκφράζει ερωτήματα σχετικά με τη διαφάνεια του πόθεν έσχες του Κασσελάκη, σημειώνοντας ότι η δήλωση κατατέθηκε στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση της Βουλής. Επίσης, αμφισβητείται το αν το σύνολο των στοιχείων που καταχωρήθηκαν ήταν πλήρες.

Αναφορές σε εισοδήματα, θυμίζουν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε στο κόμμα του εισόδημα 1,7 εκατ. δολαρίων το 2023, με πρόσθετα 70.000 δολάρια από ενοίκια. Η περιουσιακή του κατάσταση περιλαμβάνει αρκετά ακίνητα και καταθέσεις σε τράπεζες. Παρόλα αυτά, υποστηρίζεται ότι οι πληροφορίες αυτές είναι διαφορετικές από εκείνες που είχε δηλώσει στη Θεσσαλονίκη.

Εν κατακλείδι, η κατάσταση αυτή εγείρει αμφιβολίες και προξενεί ερωτήματα σχετικά με τη διαχείριση των προσωπικών δεδομένων και την αναγκαιότητα μεγαλύτερης διαφάνειας στο πολιτικό πεδίο.

Πηγή: news.gr