Στρατηγική ενίσχυσης των δημόσιων συγκοινωνιών στην Αττική έως το 2025
Πολιτική

Στρατηγική ενίσχυσης των δημόσιων συγκοινωνιών στην Αττική έως το 2025




«Σήμερα προστίθενται 35 νέα λεωφορεία που χρησιμοποιούν αντιρρυπαντική τεχνολογία σε 11 γραμμές της Αττικής, με στόχο την παροχή άνετων και φιλικών προς το περιβάλλον διαδρομών», τονίζει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αυτή η ενίσχυση των δημόσιων συγκοινωνιών δεν είναι απλώς μια δέσμευση. Είναι μια πραγματικότητα που υλοποιείται καθημερινά», προσθέτει. Μέχρι τώρα, ο στόλος των αστικών συγκοινωνιών στην Αττική έχει ανανεωθεί με 250 νέα οχήματα, εξασφαλίζοντας ποιοτικές υπηρεσίες για τους επιβάτες και μεγαλύτερη προσβασιμότητα για όλους.

Ο πρωθυπουργός υπογραμμίζει ότι το 2019 κυκλοφορούσαν 1.100 παλαιά λεωφορεία στην Αττική. Σήμερα, ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί στα 1.250, εκ των οποίων τα 250 είναι σύγχρονα λεωφορεία αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.

«Είναι η πρώτη φορά από το 2009 που γίνεται μια τέτοια εκτεταμένη ανανέωση των αστικών συγκοινωνιών. Και δεν σταματάμε εδώ! Έχουμε στόχο να φτάσουμε τα 950 νέα λεωφορεία στην Αττική μέχρι το καλοκαίρι του 2025, παρέχοντας σύγχρονες, πιο ασφαλείς και φιλικές προς το περιβάλλον μεταφορές», καταλήγει ο κ. Μητσοτάκης.

Πηγή: news.gr