Τα πενήντα χρόνια της Νέας Δημοκρατίας και το όραμα του Κυριάκου Μητσοτάκη
Πολιτική

Τα πενήντα χρόνια της Νέας Δημοκρατίας και το όραμα του Κυριάκου Μητσοτάκη




Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, θα μιλήσει σήμερα στις 20:00 στην εκδήλωση «Πάμε Ρηγίλλης», που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του κόμματος στην οδό Ρηγίλλης. Στην ομιλία του, θα αναδείξει το όραμα και τις ιδέες της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και την 50η επέτειο από την ίδρυση της παράταξης.

Στο άρθρο του που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», ο Μητσοτάκης αναφέρεται στη σημασία του ιστορικού σταθμού για το κόμμα και την ελληνική Δημοκρατία, επισημαίνοντας τις προκλήσεις που έχει αντιμετωπίσει η Νέα Δημοκρατία κατά τη διάρκεια των πενήντα χρόνων παρουσίας της. Ενδεικτικά αναφέρει ότι το κόμμα έχει καθορίσει την πορεία της Μεταπολίτευσης και έχει υποστηρίξει τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας.

Η ανανέωση των ιδεών της Νέας Δημοκρατίας υπήρξε κρίσιμη για τη διατήρηση της relevancy της παράταξης, με βασικές αρχές όπως η ελεύθερη οικονομία και ο υπεύθυνος πατριωτισμός να παίζουν κεντρικό ρόλο. Ο Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην επιτυχία της κυβέρνησης, η οποία κατάφερε να δημιουργήσει 500.000 νέες θέσεις εργασίας και να υποστηρίξει το μέσο εισόδημα μέσω αυξήσεων μισθών και συντάξεων.

Επιπλέον, τονίζει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει και αναφέρεται σε αλλαγές όπως η δυνατότητα λειτουργίας μη κρατικών ΑΕΙ και η ψηφιοποίηση του κράτους. Αναγνωρίζει ταυτόχρονα ότι οι επιτυχίες αυτές απέκτησαν ακόμα περισσότερη αξία στο πλαίσιο των δύσκολων συνθηκών που προέκυψαν, όπως οι μεταναστευτικές κρίσεις και οι επιπτώσεις της πανδημίας.

Ο πρωθυπουργός αποσαφηνίζει ότι η σημερινή ημέρα δεν προορίζεται για κυβερνητικό απολογισμό, αλλά για να αναδείξει τη συνεισφορά της Νέας Δημοκρατίας στη χώρα. Εκφράζει την αισιοδοξία του για το μέλλον, υπογραμμίζοντας το στόχο του κόμματος να προσφέρει ασφάλεια και ανάπτυξη στους πολίτες, ενώ ταυτόχρονα κατακρίνει την αντιπολίτευση για την πολιτική της αδυναμία.

Η Νέα Δημοκρατία γιορτάζει τη σημαντική επέτειό της εγκαινιάζοντας νέα εποχή, με ένα βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και την πεποίθηση ότι μπορεί να φέρει τις αλλαγές που χρειάζεται η κοινωνία.

Πηγή: news.gr