Απώλεια στο ελληνικό ποδόσφαιρο με το θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ
Sports

Απώλεια στο ελληνικό ποδόσφαιρο με το θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ




Συγκλονισμένος είναι ο ποδοσφαιρικός κόσμος μετά την αναγγελία του θανάτου του Τζορτζ Μπάλντοκ, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός το βράδυ της Τετάρτης (9/10) στην πισίνα του σπιτιού του στη Γλυφάδα. Ο 31χρονος διεθνής ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού προκάλεσε απελπισία και θλίψη σε όλους τους φίλους του αθλήματος.

Η σύζυγος του Μπάλντοκ, η οποία διαμένει στην Αγγλία με το παιδί τους, τον αναζητούσε για πολλές ώρες χωρίς αποτέλεσμα. Τελικά, κάλεσε τον ιδιοκτήτη του σπιτιού του, ο οποίος ανακάλυψε τον ποδοσφαιριστή χωρίς τις αισθήσεις του. Το ΕΚΑΒ κλήθηκε λίγο αργότερα, με τον γιατρό να διαπιστώνει τον θάνατό του.

Σήμερα, στις 09:00, αναμένεται να γίνει νεκροψία-νεκροτομή για να προσδιοριστούν τα αίτια του θανάτου του Μπάλντοκ. Οι πρώτες πληροφορίες από τις αρχές αναφέρουν ότι δεν βρέθηκαν χτυπήματα στο σώμα του, ωστόσο η ακριβής αιτία θα προκύψει από την ιατροδικαστική εξέταση. Μια μαρτυρία αναφέρει ότι ένας αστυνομικός χρειάστηκε να μπει στην πισίνα για να τον βγάλει. Στο σημείο βρέθηκε και ένα μπουκάλι βότκας δίπλα του.

Παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδας με την Αγγλία θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Πέμπτης (10/10) για την 3η αγωνιστική του Nations League. Οι παίκτες της Εθνικής Ομάδας θα αγωνιστούν φορώντας μαύρα περιβραχιόνια στη μνήμη του Μπάλντοκ, ενώ την Κυριακή (13/10) θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στο εντός έδρας παιχνίδι με την Ιρλανδία.

Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού, συμπεριλαμβανομένων στελεχών και παικτών, βρέθηκαν συγκλονισμένοι και παρευρέθηκαν έξω από το σπίτι του Μπάλντοκ στη Γλυφάδα. Μεταξύ αυτών, οι Σένκεφελντ, Ρουμπέν Πέρεθ, Βιλένα και Μάγκνουσον εκδήλωσαν τη θλίψη τους για τον χαμό ενός αγαπητού τους συνάδελφου.

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός επίσης εξέφρασε τη λύπη της για τον πρόωρο θάνατο του Μπάλντοκ, υποβάλλοντας αίτημα στην Euroleague να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην αναμέτρηση με την Μπάγερν. Στην ανακοίνωση της, η ΚΑΕ αναφέρεται στην οικογένεια του αθλητή και εκφράζει τα συλλυπητήριά της.

Να θυμίσουμε πως ο Τζορτζ Μπάλντοκ γεννήθηκε στο Μπάκιγχαμ της Αγγλίας και είχε ελληνικές ρίζες από τον πατέρα του. Κατά την καριέρα του, έχει αγωνιστεί σε συλλόγους της Αγγλίας και ήταν ενεργό μέλος της Εθνικής Ελλάδας από το 2022, με 12 συμμετοχές.

Πηγή: news.gr