Δυνατότητες Μεταβίβασης Εισιτηρίων Διαρκείας και Αλλαγής Συνοδείας Ανηλίκου μέσω του Gov.gr Wallet
Sports

Δυνατότητες Μεταβίβασης Εισιτηρίων Διαρκείας και Αλλαγής Συνοδείας Ανηλίκου μέσω του Gov.gr Wallet




Διαθέσιμη μέσω του Gov.gr Wallet είναι η δυνατότητα μεταβίβασης εισιτηρίων διαρκείας για αγώνες ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Οι φίλαθλοι που έχουν ταυτοποιήσει ψηφιακά το εισιτήριο τους, μπορούν εύκολα να το μεταβιβάσουν σε άλλο άτομο. Συγκεκριμένα, οι διαδικασίες περιλαμβάνουν τα εξής βήματα:

• Ανοίγουν την εφαρμογή Gov.gr Wallet και επιλέγουν την καρτέλα εισιτηρίων.
• Επιλέγουν το εισιτήριο διαρκείας τους και πατάνε στο εικονίδιο [⋮] για τη «Μεταβίβαση».
• Συμπληρώνουν τον ΑΦΜ του ατόμου που επιθυμούν να λάβει το εισιτήριο.
• Ο αποδέκτης λαμβάνει ειδοποίηση μέσω email, ανοιγει το Gov.gr Wallet και αποδέχεται την παραλαβή του.

Η ανάκληση της μεταβίβασης μπορεί να γίνει με παρόμοιο τρόπο από τον κάτοχο του εισιτηρίου, ο οποίος θα μπορεί ξανά να το χρησιμοποιήσει μέχρι την ανάκληση.

Επιπλέον, υπάρχει και η δυνατότητα αλλαγής συνοδείας ανηλίκου που διαθέτει εισιτήριο διαρκείας. Η διαδικασία αυτή εκτελείται από τους κηδεμόνες των ανηλίκων ως εξής:

• Ανοίγουν την εφαρμογή Gov.gr Wallet και επιλέγουν την καρτέλα εισιτηρίων του ανηλίκου.
• Επιλέγουν «Αλλαγή Συνοδείας» και συμπληρώνουν τον ΑΦΜ του πολίτη που θα συνοδεύσει τον ανήλικο.
• Ο αποδέκτης θα λάβει προειδοποίηση μέσω email και θα χρειαστεί να αποδεχθεί το αίτημα για να προστεθεί το εισιτήριο στο ψηφιακό του πορτοφόλι.

Κατά τη διάρκεια της συνοδείας, ο ανήλικος βρίσκεται σε αγώνες ποδοσφαίρου και μπάσκετ με τον πολίτη που έχει δηλωθεί από τον κηδεμόνα. Η διαδικασία της αλλαγής συνοδείας μπορεί επίσης να πραγματοποιηθεί μέσω του tickets.gov.gr.

Η υπηρεσία αυτή έχει υλοποιηθεί με βάση τον νόμο για την ταυτοποίηση των εισιτηρίων μέσω του ψηφιακού πορτοφολιού και θεωρείται σημαντική αναβάθμιση για τους φιλάθλους, ανταγωνιζόμενη θετικά την εμπειρία τους κατά την παρακολούθηση των αγώνων.

Πηγή: news.gr