Μοναδική Πρόκληση για την Εθνική Ανδρών στην Αγγλία στο Nations League
Sports

Μοναδική Πρόκληση για την Εθνική Ανδρών στην Αγγλία στο Nations League





Η Εθνική Ανδρών θα αντιμετωπίσει την Αγγλία στο κατάμεστο Γουέμπλεϊ, σε έναν αγώνα που είναι καθοριστικός για το μέλλον του 2ου ομίλου στη League B του Nations League. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί τη νύχτα της Πέμπτης (10/10, 21:45) και η ελληνική ομάδα θα επιδιώξει να επιβεβαιώσει την εξαιρετική της αμυντική παρουσία, καθώς στα τέσσερα τελευταία επίσημα παιχνίδια δεν έχει δεχθεί γκολ.

Η Αγγλία έρχεται από μια εντυπωσιακή πορεία, αγωνιζόμενη στον τελικό του EURO 2024 και προημιτελικά του τελευταίου Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αποτελεί προκλητική αντίπαλο, καθώς η ελληνική ομάδα δεν έχει νικήσει την Αγγλία σε επίσημο αγώνα εδώ και δεκαετίες, με τον τελευταίο φιλικό αγώνα των δύο ομάδων να διεξάγεται το 2006 και να έχει λήξει με 4-0 υπέρ των Άγγλων.

Η παράδοση είναι σαφώς υπέρ της Αγγλίας, η οποία παραμένει αήττητη σε 9 αγώνες από τις τελευταίες 50 χρόνια. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αναμένεται να χρησιμοποιήσει σύστημα 4-2-3-1, με τον Παυλίδη στην κορυφή της επίθεσης και τους Μασούρα και Τζόλη στις πτέρυγες. Η αμυντική γραμμή έχει δείξει σταθερότητα, αλλά ο Σέρβος προπονητής εξετάζει δύο θέσεις στο κέντρο που διεκδικούνται από τους Κουρμπέλη, Σιώπη, Μάνταλο και Ζαφείρη.

Ως προς την Αγγλία, οι νίκες του Σεπτεμβρίου ήρθαν χωρίς τρεις σημαντικούς παίκτες: Κόουλ Πάλμερ, Τζουντ Μπέλινγχαμ και Φιλ Φόντεν. Ο Πάλμερ, ωστόσο, μπορεί να κερδίσει τη θέση του στην ενδεκάδα χάρη στις καλές του εμφανίσεις με την Τσέλσι. Η ενδεκάδα των Άγγλων πιθανότατα θα περιλαμβάνει και τον Χάρι Κέιν, παρά τον τραυματισμό του, ενώ οι Σολάνκε και Γουότκινς είναι υποψήφιοι για να τον αντικαταστήσουν αν χρειαστεί.

Η ατμόσφαιρα στο Γουέμπλεϊ αναμένεται να είναι ηλεκτρισμένη, με τα εισιτήρια να έχουν εξαντληθεί και οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς έτοιμοι για μια μοναδική πρόκληση. Η αθλητική κοινότητα θρηνεί επίσης τον θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ, γεγονός που έχει προσθέσει συναισθηματικό βάρος στην αναμέτρηση.

Πηγή: news.gr