Νέες Οδηγίες από την UEFA για την Εφαρμογή Πέναλτι σε Φάσεις με Χέρι Αντίπαλου
Sports

Νέες Οδηγίες από την UEFA για την Εφαρμογή Πέναλτι σε Φάσεις με Χέρι Αντίπαλου




Μετά από την αναστάτωση που προκλήθηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα Ισπανίας-Γερμανίας το καλοκαίρι, η UEFA αποφάσισε να προχωρήσει σε νέες οδηγίες για τους διαιτητές. Στη συγκεκριμένη φάση του Euro, όπου αμφισβητήθηκε αν πρέπει να δοθεί πέναλτι για το χέρι του Μαρκ Κουκουρέγια, δημιουργήθηκε διχόνοια ανάμεσα στους φιλάθλους.

Η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία, τρεις μήνες μετά την ολοκλήρωση του Euro 2024 και την αμφιλεγόμενη φάση, στοχεύει να δώσει σαφείς κατευθυντήριες γραμμές στους διαιτητές. Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Relevo”, η UEFA καθόρισε ότι κάθε χέρι αμυντικού μέσα στην περιοχή του θα πρέπει να τιμωρείται με πέναλτι. Οι μόνοι περιορισμοί αφορούν τη θέση του χεριού, με ενημέρωση ότι αν η μπάλα βρει το χέρι του παίκτη και αυτό είναι κοντά στο σώμα και κάθετο προς το έδαφος, δεν θεωρείται παράβαση.

Με βάση τον νέο κανονισμό, στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο διαιτητής έπρεπε να καταλογίσει πέναλτι και να επιβάλει κίτρινη κάρτα στον Κουκουρέγια. Στον αγώνα Γερμανία – Ισπανία, όπου το σκορ ήταν 1-1, ο Άντονι Τέιλορ επέλεξε να αφήσει το παιχνίδι να συνεχιστεί, σύμφωνα με τους προηγούμενους κανονισμούς.

Πηγή: news.gr