Ο Ολυμπιακός Αντιμετωπίζει τη Λιόν στην Πρεμιέρα του Europa League
Sports

Ο Ολυμπιακός Αντιμετωπίζει τη Λιόν στην Πρεμιέρα του Europa League




Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Λιόν σε μία σημαντική αναμέτρηση στη Γαλλία (22:00, Cosmote Sport 2), στο πλαίσιο της πρεμιέρας του Europa League. Την τελευταία εβδομάδα, η ομάδα δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα, με δύο απώλειες. Η αρχή έγινε με το 0-0 κόντρα στον Παναιτωλικό στο «Γ. Καραϊσκάκης», ακολούθησε η ήττα από τον Άρη με 2-1 στο «Κλ. Βικελίδης».

Ο προπονητής Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ότι η επιτυχία στην κατάκτηση του UEFA Europa Conference League πρέπει να είναι πίσω στο μυαλό των παικτών του. «Τώρα, χρειάζεται να αποδείξουμε από την αρχή την αξία μας, χωρίς να σκεφτόμαστε προηγούμενες επιτυχίες. Είναι μία καινούργια διοργάνωση», υπογράμμισε ο βασκικός προπονητής, προσθέτοντας ότι η ομάδα εστιάζει μόνο στις νίκες, δεδομένου ότι δεν γνωρίζουν πόσους βαθμούς απαιτεί η πρόκριση.

Στις τελευταίες προπονήσεις, ο Μεντιλίμπαρ δοκίμασε τον σχηματισμό 3-5-2, με τον Τζολάκη στο τέρμα και τριάδα κεντρικών αμυντικών τους Κάρμο, Πιρόλα και Ρέτσο. Σε αυτήν την περίπτωση, οι Ροντινέι και Ορτέγκα θα αποτελέσουν τους φουλ μπακ, ενώ στη μεσαία γραμμή θα αγωνιστούν οι Έσε, Στάμενιτς και Τσικίνιο, με το επιθετικό δίδυμο να σχηματίζουν οι Ελ Κααμπί και Βέλντε.

Εάν ο Μεντιλίμπαρ αποφασίσει να ακολουθήσει το στυλ του με 4-3-3 (ή 4-2-3-1), τότε ο Κοστίνια θα είναι στο δεξί μπακ, με τον Ροντινέι να παίζει δεξιός εξτρέμ, τον Ελ Κααμπί ως σέντερ φορ και τον Βέλντε να τον πλαισιώνει αριστερά. Πηγή: news.gr