Αλόννησος Η Καρδιά ενός Φυσικού Θαλάσσιου Παρκου στην Ευρώπη
Travelnews

Αλόννησος Η Καρδιά ενός Φυσικού Θαλάσσιου Παρκου στην Ευρώπη




Πρωταγωνιστεί η Αλόννησος σε κατάλογο ποι kvalitικών ελληνικών προορισμών που αποφεύγουν τον μαζικό τουρισμό, σύμφωνα με ανακοίνωση του ιστότοπου Generationvoyage.fr. Ο κατάλογος συντάχθηκε ύστερα από έρευνα που διεξήχθη με βάση τις προτιμήσεις των αναγνωστών της ιστοσελίδας, λαμβάνοντας υπόψη την ποιότητα υπηρεσιών, την ηρεμία, την ποικιλία επιλογών και τις εναλλακτικές δραστηριότητες. Στη λίστα περιλαμβάνονται νησιωτικοί προορισμοί από όλη την Ελλάδα.

«Φωλιασμένη στο αρχιπέλαγος των Σποράδων, η Αλόννησος είναι ένας πραγματικός παράδεισος για τους λάτρεις των καταδύσεων. Το νησί αποτελεί την “καρδιά” ενός εκ των μεγαλύτερων φυσικών θαλάσσιων πάρκων της Ευρώπης», αναφέρει το μέσο. Το υποθαλάσσιο τοπίο της Αλοννήσου εντυπωσιάζει με το αρχαίο ναυάγιο της Περιστέρας και την πλούσια θαλάσσια βιοποικιλότητα. Στη στεριά, το νησί διατηρεί τη γοητεία του με τα πευκοδάση, τα σπίτια με τις κόκκινες στέγες και τα γραφικά ψαροχώρια, ενώ το Πατητήρι, το λιμάνι του, μοιάζει σαν να έχει σταματήσει ο χρόνος.

Η ιστορική πρωτεύουσα, η Χώρα, εντυπωσιάζει με τα γραφικά σοκάκια της και τη μαγευτική θέα. Οι πανέμορφες παραλίες και τα νησάκια του Πάρκου κλέβουν την παράσταση. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Αλοννήσου, Διογένης Θεοδώρου, σημειώνει: «Στοχεύουμε σε ομάδες με ειδικά ενδιαφέροντα όπως τους αυτοδύτες, που επιστρέφουν ξανά και ξανά στην Αλόννησο, μαγεμένοι από τον υποβρύχιο πλούτο και την αυθεντική φιλοξενία που προσφέρει ο προορισμός».

Ο κατάλογος συμπληρώνεται με άλλους προορισμούς όπως η Χίος, τα Κύθηρα, η Ιθάκη, η Κέα και η Πάτμος. Υπενθυμίζεται ότι το 2024 ο Δήμος Αλοννήσου προγραμματίζει δράσεις προώθησης του τόπου σε επιλεγμένα μέσα και ταξιδιωτικά blogs, σε αγορές όπως η Ελλάδα, η Γερμανία, η Μεγάλη Βρετανία, η Ιταλία, η Σκανδιναβία, η Γαλλία, η Ολλανδία και πολλές άλλες χώρες.

Πηγή: news.gr