Γαστρονομικές Εκδηλώσεις στην Κάρπαθο αναδεικνύουν την Τοπική Κουλτούρα και Παράδοση
Travelnews

Γαστρονομικές Εκδηλώσεις στην Κάρπαθο αναδεικνύουν την Τοπική Κουλτούρα και Παράδοση




Η βρετανική εφημερίδα Express προτείνει την Κάρπαθο ως την καλύτερη εναλλακτική επιλογή για ποιοτικές διακοπές στην Ελλάδα, σε αντίθεση με τις υπερβουτισμένες περιοχές. Το νησί αναγνωρίζεται ανάμεσα στα 24 μέρη του κόσμου που αξίζει να επισκεφθεί κάποιος, μακριά από τα πιο δημοφιλή τουριστικά σημεία. Η ιστορία της Καρπάθου είναι πλούσια, με ευρήματα ανθρώπινης παρουσίας να χρονολογούνται από το 4.000 π.Χ. και η μυθολογία τη χαρακτηρίζει ως “χώρα των Τιτάνων”. Στο γραφικό χωριό της Ολύμπου, καταγράφονται οι ισχυρές παραδόσεις και η πολιτιστική κληρονομιά του νησιού.

Το νησί προσφέρει εκπληκτικά φυσικά τοπία με καλυμμένα βουνά, παρθένα δάση και γαλαζοπράσινα νερά, τα οποία μπορούν να επισκεφθούν οι τουρίστες και μετά τον Αύγουστο. Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Καρπάθου, Τάσος Μηλιός, επισημαίνει τη σημασία της διεύρυνσης της τουριστικής περιόδου, μέσω ενός πολυδιάστατου τουριστικού αφηγήματος που περιλαμβάνει την τοπική κουλτούρα, τη γαστρονομία και τις εναλλακτικές δραστηριότητες.

Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής, το 2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ που διοργανώθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου ήταν μια ευκαιρία να αναδειχθούν οι γαστρονομικοί θησαυροί της Καρπάθου. Πλήθος επισκεπτών απόλαυσε τοπικά πιάτα και παραδοσιακά προϊόντα, με αναγνωρισμένους σεφ να προσφέρουν γεύσεις εμπνευσμένες από τη γαστρονομική παράδοση του νησιού. Ο διάσημος σεφ Άκης Πετρετζίκης παρουσίασε μια τιμητική μαγειρική επίδειξη χρησιμοποιώντας τοπικές πρώτες ύλες, συμπληρώνοντας την εμπειρία αυτή με live μουσική και διάφορα εδέσματα.

Τα στοιχεία της ΥΠΑ δείχνουν αύξηση 1,4% στις συνολικές αεροπορικές αφίξεις για την τουριστική περίοδο Μάιος – Σεπτέμβριος 2024, με 122.286 επισκέπτες.

Πηγή: news.gr