Σάμος: Ο Αγαπημένος Προορισμός των Τουρκάλων Ταξιδιωτών
Travelnews

Σάμος: Ο Αγαπημένος Προορισμός των Τουρκάλων Ταξιδιωτών




Η έντονη προτίμηση των Τούρκων ταξιδιωτών για τα ελληνικά νησιά, και ειδικά για τη Σάμο, αναδεικνύεται μέσα από δημοσιεύματα και έρευνες. Σύμφωνα με το Focus.de, η εφαρμογή της βίζας-εξπρές έχει οδηγήσει δεκάδες χιλιάδες Τούρκους τουρίστες να επιλέγουν τα ελληνικά νησιά αντί για εγχώριους προορισμούς. Ιδιαίτερα οι γυναίκες από την Τουρκία, που επισκέφτηκαν το νησί του Πυθαγόρα, έχουν εκφράσει τον ενθουσιασμό τους, τονίζοντας την ποιότητα των τουριστικών υπηρεσιών καθώς και τις χαμηλότερες τιμές.

Στο πλαίσιο αυτό, η ιστοσελίδα Haberekspres δημοσίευσε εκτενές αφιέρωμα για τη Σάμο, υπογραμμίζοντας την εύκολη πρόσβαση στο νησί μέσω ακτοπλοΐας και τις πολυάριθμες ιστορικές και φυσικές ομορφιές του. Οι ελιές, τα πευκοδάση και οι αμπελώνες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της φυσικής ομορφιάς του νησιού, που προσελκύει τους λάτρεις της φύσης και εκείνους που αναζητούν χαλάρωση. Επιπλέον, το Καρλόβασι προσφέρει μοναδικές πεζοπορικές διαδρομές που μπορούν να απολαύσουν τόσο αρχάριοι όσο και έμπειροι hikers.

Για την φετινή σεζόν, ο Δήμος Δυτικής Σάμου εργάζεται συνεργατικά με τουριστικούς φορείς προκειμένου να ενισχύσει τη διείσδυση στην τουρκική αγορά. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στην πρόσφατη διασύνδεση Σίγκασικ – Καρλόβασι, η οποία έχει ως στόχο την προσέλκυση περισσότερων τουριστών από την Τουρκία. Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Δυτικής Σάμου, Ευάγγελος Μαρνέζος, δήλωσε ότι η τουριστική ροή από την Τουρκία έχει αυξηθεί σημαντικά, προσφέροντας τονωτικές ενέσεις στην τοπική αγορά από την αρχή της τουριστικής περιόδου.

Πηγή: news.gr